viltspår on påskafton

Idag har jag lagt ett spår på ca 150 meter, hon spårade riktigt bra idag, endast en gång som hon kom av sig, men nu hittade hon igen spåret riktigt fort faktiskt, inte alls lika stor sväng från spåret. Stolt hund fick bära hem klöven igen och stolt matte sitter nu vid tangentbordet och skriver.

Ikväll är det partay och grillning hos Emelie på Haga, jag ser mycket fram emot denna kväll, frågan är bara vilka kläder man ska ha på sig, ska iaf platta håret hade jag tänkt.

Nu blir det nog dusch tror jag bestämt, sen tar jag cykeln ned till Emelie på haga, hejja. Det blir nog Adele i högtalarna på min lilla cykeltur. Var sover fröken Ö inatt? jo på Liljansberget.

PUSS

Agilityträning på långfredag

Idag ställde jag väckaren på åtta och fick tillslut liv i min fina Jonas, vid 8.40 klev vi upp och åt frukost sen vid halv tio skjutsade jag hem honom och begav mig till Ön för lite agilityträning.

Vi började med att ställa upp alla hinder vi ville träna på (Jag och Anette då) vi tog fram båda tunnlarna som finns där och fyra vanliga hopphinder och ett långhinder. Sen värmde vi upp lite, Opala taggad som få och gick jätte fint linförande och busade jätte bra med dummyn.

Vi började med gula tunneln och ökade med längre start och ett till litet hinder, super duktig brutta, provade från båda hållen både med tunnel först och hinder först och med matte på olika sidor. Det är fortfarande svårast när jag är på höger sida vid nya hinder, men det går tillslut med lite träning.

Efter några uppvärmningshopp så sprang Opala och Kid några ärevarv tillsammans, både matte Anette och matte Linn ropade och ropade tillslut fick vi fast en opala (Man ställer sig framför henne sätter ned handen i fickan och säger GODIS) den lille Kid tog några extra varv.

Sen gick vi över till hoppa två hinder, provade från både höger och vänster sida och insåg att det är bäst att sätta henne i starten säga stanna och ställa mig mellan de två hindrena, då blir det lättare att styra henne! Duktig matte och duktig Linn,

Sen tränade vi den långa tunneln, lite svår i början men med Anettes hjälp så förstod hon tillslut "tunneln", och då gick det undan kan jag lova! Avslutade den när det gick bra och övergick till långhopp och litet hopp innan. DUKTIGA bruttan min taggade till tusen ch skällde lite nu och då!

Sen bara för kul skull efter ett tag körde jag fyra hinder efter varandra i en liten fyrkant, och tro det eller ej men min vovve fattade på EN GÅNG, Shit vad bra hon ÄR. Jag är en stolt matte men det finns mycket finslipande som behövs göra, och enormt mycket miljöträning, så miljöträning är prio ETT.

Imorgon blir det lite spårande igen. Hejja.

Nu vill jag att Mira och Hannah ska komma hem!

PUSS

Viltspår all by my self (men med opala så klart..)

La ett kort spår, ganska lite för kort märkte jag när jag hade med mig ops, men nu vet jag efter att ha pratat med vår lärare Anette att det inte spelar någon roll ifall det är lite gupp och lite snö, huvudsaken det är ganska rakt, så det låter ju helt perfa! Tror jag ska försöka spåra varannan dag nu. Både jag och Opala tycker det är så roligt!

Idag la jag ett spår på ungefär 100 meter i en liten kurva till höger, hon hittade starten jätte snabbt och efter ungefär halva spåret så försvann hon till vänster en ganska bra bit, men tillslut hittade hon spåret igen och då gick det undan! Sen hittade hon klöven och vart stolt som en tupp som vanligt! Jag lät henne bära klöven hem på gården, OM jag hade en stolt vovve från solens till Söndagsvägen? Ohja , duktiga vovve!

Imorgonbitti tänkte jag bege mig ut på Ön och hoppa lite hinder tänkte jag, här ska miljötränas OCH träna hinder! Hejja oss, vi ska bli bra, tillslut. Grejen är den att hon är jätte duktig på hindrena och lär sig jätte snabbt och tycker det är SJUKT roligt, men hon hittar på lite bus däremellan, pluttan.

RSS 2.0