Uppdatering

Kanske man ska ta och uppdatera sin blogg lite?
Jag är så sjukt omotiverad till allt just nu, förutom ridning på måndagar och mina träningstillfällen med Opala. Sen har jag ett så stööört chokladsug.. kanske har att göra med att min kropp tycker att jag ska ha mens trots att jag inte ens är klar med kartan för denna månad..? jag tror den straffar mig för att jag skippade mensen förra månaden..? jag blir less på detta, alltid är det något! BLÄ.

Såg iaf att Erik Hassle har gjort ett samarbete med grabbarna från Kent, det låter så sjukt bra. Den sextonde februari så smäller det, då kommer låtarna ut! behöver jag säga att jag längtar? MUMS. min man.

I maj (den 20onde faktiskt) ska jag och Opala tävla i Tävlingslydnad klass 1, i Vännäs på en kvällstävling. Det ska bli så spännande och så roligt! Anette tycker att jag ska sätta upp en träningsplanering.. så jag kanske ska försöka skriva ned något iaf.
I tisdags gick det ju sjukt bra med både linförhet och inkallning, jag och anette körde ju även en inkallning mot varandra, där både Spirre och Opala skötte sig toppen fint! Jag är stolt över min hund. Ska ta mig en liten promenix idag, och då tror jag att jag ska köra lite inkallning på promenaden och träna in lite fot. Mina största planer för stunden är ändå att prova med klicker, alltså en liten klick sak som gör att hunden förstår exakt när den gör rätt. Har tom nördat mig och köpt en bok på internet om klickerträning, hoppas den är bra, den hade fina recentioner iaf. Den är skickad från adlibris fick jag ett mail om imorse, men den kommer ju säkert inte förrän på tisdag eller nått sådant tråk. vad synd det är med dessa helgstopp alltså.. vill ju ha den NU.

Jag har iaf insett att mitt sätt att spendera pengar denna månad kanske inte riktigt var så väldans klokt.. Men jag är sjukt snygg i håret iaf..! Men kanske inte riktigt rätt att köpa ett dragbälte just denna månad, för tänk om jag kommer in på ordningsvakt? ujuj. menmen det löser sig! Det jag tänkte mest på var kanske att jag ska ju faktiskt till fjällen på torsdag! (HUR NAJS ÄR INTE DET?) Apropå fjällen hörde jag just att min overall är färdigtvättad (det klickade till i tvättmaskinen)

Idag städar jag huset, har gjort hälften av vad jag ska göra ungefär, duktiga mig!

Fick ett samtal från min gode Stockholmsvän Fredrik, och det blev bestämt att han och hans vänner ska sova här imorgon innan de beger sig vidare till Storstaden under söndagen. Ska visa dem mitt jobb imorgon, det blir najs det. Ska nog bädda och göra iordning i gästrummet för dom. kanske en får sova i sängen i hallen där uppe? äh, det löser sig!

Jag tänker avsluta detta svammelinlägg med att jag tänker åka ned på stan, köpa vin inför kvällens middag och myskväll hos Frida (det ser jag STÖRT mycket fram emot..) köpa CHOKLAD till mig själv. MUMS. och sen byta min hårprodukt som jag inte får ut något ifrån, sjukt drygt JA.

PUSS på er från en krullig Linn.

Nejnu

Efter ett fint samtal med Evelina Harr, min underbara vän så är det nu dags för nya tag! Solen har varit helt underbar idag och efter en timmes promenad i den så kändes allting så mycket bättre! Ikväll ska jag och Opala tävlingslydnadsträna, med en massa nya hundar också. det kommer helt klart vara givande!

På promenaden idag tränade vi lite fotläge och inkallning, vet du vad Anette? Hon HOPPADE in i fotläget vid inkallningen två gånger, hon är så DUKTIG! (Ja jag är världens töntigaste när det gäller min hund I know, men jag kan inte låta bli..)

Imorgon blir det stora förändringar  på mig kan jag lova, bilder kommer imorgon. Jag tänker inte skvallra om vad det är jag ska göra, men jag känner på mig att det kommer bli najs!

Väntar fortfarande spänt på telefonsamtal från polisen om jag får komma på intervju eller ej. Håll tummarna mina vänner.

Nej nu ska jag åter gå till TVtittandet, och kanske sova en stund under täcket? hm.

PUSS

Träningssöndag

Idag har jag och Opala tränat inför tävlingslydnads grejerna, det var hemskt svårt men intressant! Tur man har en egen personlig tränare! Fanns mycket man behövde träna själv, men Ops skötte sig sååå fint! Har nött in "fot". och busat en massa! Hon är trött nu, och det förstår man! Spirreman har också skött sig riktigt bra idag. Opala har förresten även fått träna lite med Anette, duktiga flickan! Men nu är matte Linn trött också...

Inatt på jobbet var det fylla och konstiga människor ute, så jag var helt slut när jag kom hem kan jag lova.. men det var hemskt trevligt att träffa Emelie och Frida, mysflickorna!

Ikväll ska jag och Anette på bio, det kommer bli mys! Vi ska se "Love and other drugs".


Film på mig och Opalas träning kommer sen!



22 januari, Julias dag

Haha Linnsan, jag skrev faktiskt inlägget INNAN jag tittat in din blaffa! But I like it!

Idag står det på schemat att fira älskade systeryster som fyller 19år idag, Opala gillade att starta dagen med prasslande papper och en liten tårtbit! Igår fick vovsegull duscha, så nu luktar hon schampoo och inte löptik! mjuk är hon också! Nu busar hon för stunden med pappa som gick ned i jordkällaren. konstigt ställe tycker Opala.

Igår fick hon en egen facebook, NIRD LINN. But I like it, och det är på skämt mina vänner..!

ska nog ta mig en promenad ner på stan idag med mor och vovve, det blir awesome! och imorgon blir det att hänga med Anette, monstrena och sen bio på kvällen. undrar vad vi ska nöta in för träningsgrejer imorgon. Kanske lite linförande och platsande? och ett bättre ligg.. men det blir ju så kallt om hennes lilla mage!

Shit ikväll ska jag jobba från halv nio, och på torgetsidan.. aja. fler timmar!

Finns det någon?

Finns det någon som kan tänka sig hjälpa mig att få in en presentationsbild? Det funkar inte.. Grr.


träningsvärk?

Trodde att min kropp skulle strejka idag när jag skulle kliva upp men det var inte alls nå farligt.. shit, jag är nog mer vältränad än jag själv tror.. jag ska vara lite mer tydlig med tiden igår, tiden vi skulle springa på var max 12 min. så jag gjorde det bra på 9:34. (Polis tiderna är max 10 min)

Idag kommer fina söta Emelie hit efter hon slutat skolan, då ska jag och Ops visa Ersmarks fina skoterleder tänkte jag. Synd bara på vädret idag.. men det kanske är lite varmare då? hm. kändes så när jag kissade Opala på morgonen iaf.

Shit vad jag nyser, HELA tiden.. dummadumma förkylning, blir att gå förbi apoteket idag och köpa något som kan lugna min stackars näsa..

Nu blir det te och mackor till frukost, funderar på att baka innan Emelie kommer också, men vi får se hur det blir med det.. tanken är iaf god!

Puss

Chockat mig själv

Nu är jag stolt över mig själv, JÄTTE stolt över mig själv. Kom till polishuset strax innan 1900. Där satt en massa grabbar inne i ett rum så jag slog mig ned med dom, endast en person utav alla kände jag igen sedan tidigare. Ni vet han TC entrévärden som var så otrevlig med mig i somras när jag slutat jobba och ville gå och hälsa på mina kompisar sista halvtimmen? Men han var så trevlig så ikväll iaf, (kul att se han i springkläder istället för jobbkläder) menmen tillbaka till kvällen, jag var hemskt nervös men det kändes bra när jag kom dit för jag var nog en av de mer vältränade i gruppen kan jag lova, så det gav mig lite självförtroende.. Vi började med ett svenskaprov som var indelat i tre delar.
Del 1: där var det en text där 20 ord var bortplockade där man på luckorna skulle skriva in de ord som fattades.
Del 2: som var ett synonym test, där det stod ett ord sen var det tre alternativ där man skulle ringa in det rätta.
Del 3: var ett "fritextskrivnings prov", där man skulle beskriva ett personrån, rånaren, ev vittnen, platsen etc.

Lagomt svårt, sen satte vi oss och fikade, jag satte mig med en kvinna (vi var sammanlagt 3 stycken av det kvinnligakönet där ikväll) och vi pratade på, hon hade häst och hund och allt sådant trevligt, ska nog ut och rida med henne ngn dag! hon har även ett företag på sidan av sitt vanliga jobb där hon har en typ av rehab för människor med hjälp av häst, ni som känner mig vet att jag vart inne på det tidigare! Sjukt intressant!

Sen var det dags att promenixa till Noliahallarna för springtestet, och jag var nervös, jag vämde upp lite på en liten bana där och det kändes ändå ganska bra i kroppen (Trots min förkylning som aldrig vill ge med sig.. nyser, hostar och är allmänt obra..) sen startade vi. jag bestämde taktiskt nog att vara ganska långt bak så man får springa om fler än vad fler springer om en. Så var vi iväg och jag sprang och sprang och sprang, tio varv skulle vi springa (2000 m) så jag räknade varven och höll ett ganska bra tempo hela tiden, saktade aldrig av eller ökade utan sprang ganska same hela tiden. sen var jag inne på sista varvet, då peppade jag mig att skruva upp lite så det gjorde jag. 9:34 ropade polissnubben när jag sprang i mål sista varvet, 9:34!!! Jag trodde han skämtade, oh vad stolt jag var över mig själv!! (och är det fortfarande) jag hade alltså tom klarat polislöptestet otränad och förkyld.. shit. jag är STOLT!

Så nu imorgon ska dom rätta proven sen nästa vecka ska dom börja ringa runt för nästa steg, om man kommer vidare eller inte.. först ska dom gå på referenser sen ska dom ringa in för intervjuer, spännande men oh vad taggad jag är! Jag känner i magen att jag nog kommer komma med, nu är ju det värsta bortgjort, för är det något jag är bra på så är det att föra ett samtal med en annan människa!

HEJJA mig!!

Seg

FY mig, dålig uppdatering.. Igår hade jag två lurvtussar här och så klart min älskade Opala, (som i sin tur är i sin sista löpvecka nu, hejja!) Så snart är det över (och lurvtott 1 och lurvtott 2 behöver inte vara liiika kära i henne längre) Det blev iaf två promenixer igår, en timmes promenad i skogen på förmiddagen, bus för fulla muggar, sen nöjda hundar när jag fixade lite lunch och en blandbärspaj, efter lunch och lite tittande på TV blev det en till tur, då kopplade jag på pulkan på Opala och gick till kurvan på Gärsjöbäck och tillbaka hemåt igen, DUKTIGA OPALA, hon nosade på sidan EN gång, annars så gick hon bara på framframframframfram, precis som man ska!
Klockan 1700 kom Anette och hämtade lurvmonstrena, och då passade jag och Opala på att visa vilka trick hon kan nu! "Ger du dig" är den nya, det är såå roligt! Fick ett tacksamt sms av Anette på kvällen där hon berättar hur trött lille Spirre var, vilken tur va! (Jobbigt att vara med en löptik en hel dag..)

Pinsamt nog låg jag och tittade på "konferensresan" på kvällen på kanal5play, Blondinbella är ganska rolig faktiskt.. "psst.. jag hade borta match igår, så jag är lite trött faktiskt.."

Idag klev jag upp 0610.. omänsligt för oss som har annars otroligt slappt schema.. Opala tyckte också att jag var dum som klev upp så tidigt, men jag tog mig iväg till skolan och gick på lektionen, den var intressant och hon är härlig vår föreläsare! sen åkte jag hem med bussen fem över tio (varpå jag fick springa till den för den var tidig..) tog en promenad på en gång när jag kom hem för solen var så underbart vacker! Tränade lite tävlingslydnad, tränade mest på "HIT" där jag sätter henne och säger åt henne att stanna, går 15 meter fram, väntar några sekunder, ropar "Opala, HIT" och sen kommer hon springandes till mig och sätter sig i "fot"läge bredvid mig, duktiga flickan!
Hon fick ha sockar på sig idag, eftersom det var så kallt, och dom funkade toppen bra! men jag skrattade jätte mycket åt henne för hon gick såå roligt ibörjan! Super höga kliv framåt, i alla gångarterna! Men efter ett litet tag så gick hon normalt! Men nu är jag peppad på att träna inför Tävlingslydnad klass 1, det blir spännande! Hon behöver denna träning tror jag, speciellt runt andra hundar! På söndag får jag hjälp av vår egna tränare, Anette!

Apropå Anette, snart åker vi och våra små monster till fjällen! SJUKT najs!

Nu måste jag börja peppa upp inför kvällens tester, fystest och svenskaprov inför ordningsvaktutbildningen, HEJJA. Håll tummarna ikväll nu! Men tro mig, jag tror man kommer långt på envishet!

batmanplåster

Jag har batmanplåster på mitt finger, det är lite smått barnsligt men samtidigt sjukt najs. det gör iaf inte ont i min lilla självspricka där..

Opala var en duktig tjej på vår promenix idag, och allmänt nöjd med livet, jag längtar till hennes höglöp är över. För då är hela löpen över för denna gång! men jag tror det börjar gå åt rätt håll!

sjukt roligt moment i skolan nu iaf, hur språket påverkar oss kan man nog säga. Blir najs.

Nu orkar jag inte skiva nå mera, ska dricka lite vaniljte och helst lägga mig någon stans tror jag, kanske under ett täcke? hm.

Förresten, konstiga människor det finns på denna värld, man kanske ska börja starta en kommunikationskurs för de med dålig kommunikation? Hm, vad tror du Evelina, ska vi starta en sådan?

rubrik

Johanna, jag ska på testerna inför ordningsvaktutbildningen som är i mars! Spännande va! Första momentet avklarat (som är att ens bli kallad till testerna) så på torsdag gäller det! APA att jag blivit förkyld IGEN, nu får väl ändå min kära kropp ge sig.. ? eller?

sjukt less.

Igår var en rolig ridlektion, för det första var Sofia med mig till stallet, hon är mysig min vän. Jag och syster såg förresten en sjukt bra film igår, The Social Network, den var mycket bra. Tillbaka till ridningen, var först och välja, så jag valde Chelsea, vi sprang och tog in vår ridlärares häst, hon var mycket söt, liten, brun med bläs.
Ridlektionen gick förvånandsvärt bra, Chelsea gick faktiskt i princip och bar sig själv, galoppen var fortfarande lite hoppig, men hon skötte sig jätte fint i skritten och traven! Synd att lektionerna går så fort bara.. poff så är det dags att skritta av.. jag gillar vår nya ridlärare iaf, och det känns bra. Men, jag saknar Ida.

Idag har jag lektion 1515-17, vad är det för tider? as knas. Så nu sitter jag och äter mackor med skinka på och dricker te, sen blire ut i snön och promenixa med Opala, (Som i sin tur var hemskt billig igårkväll.. hua så arg jag var, hon drog till Johans gård och till Anders och Cecilias gård..) Drygt när dom är i höglöp.. sjukt mycket hormoner för nu har hon börjat ligga och gnälla inomhus.. sjukt drygt, men snart är det över!

vi hörs sen!

PUSS


trailer



Jag vill se denna film! Någon som hänger på? Handlar om en kvinna som är schizofren, en vit rasistisk kvinna och en svart strippa. Halle Berry vann en Oscar för denna!

en måndag utan fröken Rydelius

Idag fick jag ett samtal från polisen, på torsdag klockan 1900 ska jag befinna mig utanför huvudentren på polisen med ID bricka och springvänliga kläder för svenska prov och fystest (springa 2km på 12 min) Hejja mig! Spännande värre, ikväll äre iaf ridning, behöver jag säga att jag längtar? sjukt trist att inte min Linnsan är med..

SöndagsLinn

Idag är det söndag, och igår var det lördag. (logiskt nog)

Fredagkvällen blev både bra och dålig, så jag lämnar det så. Men en sak är iaf säker, jag älskar att umgås med Evelina harr, hon är så sjukt underbar. Lätt en av de bättre på denna jord. så nu var det sagt. Puss

Söndagen klev jag upp halv nio och jag och mamma drack kaffe tillsammans och sen begav vi oss tillsammans med vovsegull mot Lycksele, i Lycksele var det 30 grader kallt.. Så vi köpte ett täcke åt Opala och ett tikskydd som hon kunde ha hemma hos farmor, sen lite godis också, förövrigt kan min älskade flicka high five, tass, ligg ned på stidan, sittande fot och visa var godisen finns i handen mha av att lägga dit tassen och "öppna" handen. Hon är duktig, och ja, godis är nog bästa metoden att lära dom trick.. men endast trick , aldrig annars! Ute använder jag mig av en tennisboll för att lära henne saker. Hon är så fin min brutta. Vi hälsade även på hos farmor, Anna, Britten och så klart på BB hos Sara och Pasi och lille Noa, han är hemskt söt och väldigt liten! Shit, tänk att man varit så där liten.. Var till Tuvträsk och sökte min skoteroverall men den kunde ikke finnas, så dom får skicka hit den med Andreas eller nått sådant, för jag behöver den, vi åker ju snart till fjällen, jag och Anette och busvovvarna! JIPPI. Kommer bli awesome!

På kvällen igår lovade jag att jag skulle hämta systeryster när hon slutade jobba, men det slutade med att jag körde bilen till stan och gick ut med bästa Frida och hennes Emelie och Emelie, jag måste faktiskt säga det att jag har sjukt roligt med dessa brudar! Oh vad vi dansade, drack och minglade! Blev en toppenkväll igår, behövde det efter fredagens mindre skojsiga avslut! Men det är myspys att busa med grabbarna i dörren och dricka lite alkohol! :) Började kvällen med en kaffe Karlsson som jag introducerade Emelie till! tjoho så gott. Men det finns många retards ute också kan jag lova, hua. tur man är rapp i käften.


Idag blev jag väckt av en supermysig vovsegull så vi klev upp, käkade frukost, såg lite på "Emma" och sen gick vi en tur efter Gärsjöbäck, pratade med Anette i telefon och körde Opala med pulkan, hon är så duktig hon, så nu är det klart och betalt med inkörning av pulka! hon är nöjd, jag är nöjd.

Nej nu blire knaperstekt bacon med spagetti, min nya favorit lunch, kanske tom lägger i lite creme fraise idag..?

PUSS

KårLinn

Nu har jag skickat in 200 kr till Umeå Studentkår, med andra ord, jag kommer få ett studenleg, hua. Hur skumt kändes inte detta..? Men nu är det iaf gjort..

Jag och systeryster har städat hela huset tillsammans! Duktiga oss, skurat alla golv och toaletter och sådant finfint. (passade även på att byta i sängen, längtar till man får krypa ned där!) Sen har vi bestämt att äta tacos idag, det blir finfint det hörrni. Vin? jatack.

Igårkväll tog jag mig en promenad med vovsegull, och tro det eller ej, men hon drog inget i kopplet!! hon gick så nöjt framför mig med slakt koppel, shit, jag vet inte vad som har hänt men jag log och var allmänt nöjd med vår promenad igår. Mys. Vi mötte även upp Linn och småpojkarna, dom tyckte att vovsegull luktade goootttt. Hon ligger även idag och sover bakom mig, lilla gumman har nog börjat mogna nu tror jag.

Linnsan min vackra vän, jag vet att du till vardags utan jobb helst går utan smink och det tycker jag är bra! men som du själv säger, strålkastare är aldrig najs när man jobbar..

Ikväll då? då ska jag och Evelina på fest tillsammans, blir en intressant kväll helt klart. Men jag kan nog säga att jag längtar lite också.
Imorgon ska jag till Lycksele för lektioner med mina elever, men det verkar kanske bara bli en imorgon, men det gör ju faktiskt inte så mycket. Synd bara att Maja inte kan och att Mickis skadat sig.. :/ Saknar mina brudar! Men jag ska även passa på att hämta lite kläder i Tuvträsk och titta på bebis, sen kramas med farmor såklart! bästaste farmor.

Nejmen usch så otroligt svamligt inlägg , aja. pluppkaffe på detta!

PUSS

skoldag två på 2011

idag har vi redovisat våra intervjuer i tvärgrupper, det gick bra. trots att jag båda gångerna inte kom till tals lika länge som resterande i gruppen, men det spelar faktiskt inte så stor roll för mig. känner på mig att denna termin kommer att bli intressant, och det kände nog både jag och Evelina. (vi är som inne på samma mål i livet, vilket känns väldigt skönt att ha en i klassen som är det!) Lunchade med bästaste Evelina idag, jag gillar denna brud, hon är allt bra skön hon.  Imorgon ska rapporten in, jag är nöjd med det jag har skrivit, hejja mig! Längtar till kommande rapporter och analyseringar. Mums! (ja jag är inte riktigt frisk) På kvällen imorgon blire Evelina häng, aningen bara hon och jag eller förfest med peoples. Det blir awesome! Jag ska vara FAB.

Satt på bussen påväg hemåt och kom att tänka på en sak, hur orkar folk sminka sig så mycket på en vanlig vardag?  sotning, fixade ögonbryn, perfekt found..(hur det nu stavas..?) rouge på kinderna..funderade på hur sjukt mycket de måste sminka sig när de sedan ska ut på helgen? ujuj.. ja jag säger då det. själv tar jag på mig maskara och täcker över finnar i ansiktet, klart och betalt! Förstår de som jobbar i affär (som min gode vän Linn) som står i megastrålkastare hela dagarna, men skolungdomar eller universitetsstudenter? hm.

Vovsegull låg och sov när jag kom hem, hon är som enkel den där vovven. nu ligger hon och sover här bakom mig på kökssoffan också. hon är söt. men idag tar vi en chilldag tror jag bestämt. det är vi värda. och sen efter vi chillat (med andra ord krypa ner under täcket och slapp se på tv med en kopp te) så ska jag försöka skriva ihop den där rackarns CV grejen som ska skickas in senast 00:00 ikväll.

Min syster har gjort sönder min fina tröja.. det är inte ok. men jag gillar henne ändå.

Nej men koka lite te på detta kanske?

Vi hörs senare PUSS

pluppkaffe

nejmen varför inte lite pluppkaffe på detta? (espresso)
Nu har man iaf gjort klart sin rapport på förmiddagen, gått en timmes promenad med Linnsan, ätit småplättar till lunch, suttit vid varsin dator och nördat vid facebook. så nu tror jag att jag ska slita iväg henne från datorn och dricka lite pluppkaffe med henne.
Sen ska vi se änglagård, så det så!

PUSS

idag är det onsdag

Tack för era jätte fina kommentarer mina underbara vänner, det värmer! Det är verkligen tomt här hemma utan vårat lilla lejon, låg och grät innan jag somnade igår, och fler tårar lär det väl bli, vi har inte ens tagit bort hans matskål än. hua.

Idag ska jag iaf färdigställa min rapport, det är mitt mål med dagen, och sen ska bästaste Linn komma hit och dricka pluppkaffe och promenixa med mig, det blir underbart. det behöver jag!

Idag är en sorglig dag.

När mamma och pappa kom hem idag kom det även in en Kisse som hoppade på tre ben, jamade när man rörde i honom och jamade lite smått när han halvt som halvt stödde sig på sitt högra framben. Mamma ringde till Röbäcks veterinärstation och jag hämtade en filt och lindade in honom i den. Sen satte vi oss i bilen och begav oss mot veterinärstationen, tårarna rann och rann nedför mina kinder. Men han var lugn och fin.

När vi kom fram mötte vi en jätte mysig veterinär som förklarade precis vad som kommer att hända, jag satte mig med Kisse i knäet på en stol och veterinären hämtade sprutan, han reagerade ingenting på sprutan utan efteråt så satte han sig och tvättade sitt ansikte med sitt vänstra framben, sen kurade han ihop sig i mitt knä och somnade in. Lugnt och stilla, Veterinären dimmade ner lampan lite och gick ut så vi fick sitta ifred i rummet, sen kom hon in efter ett tag och kollade så att allt var lugnt och lämnade oss sedan en stund till. Tillslut så la jag honom på bordet på en liten filt där och vi sa hejdå innan han tog sina sista andetag. Allt var så lugnt och fint men självklart jätte sorgligt, jag och mamma grät tillsammans en stund och sedan kom Veterinären in och kollade hjärta och lungor på han så att allt var tyst och det var det.

Sen stannade veterinären kvar med oss och pratade i säkert 30 min och skrattade åt våra historier och kollade även på hans ben. Hon kunde känna en fraktur vid en led ganska högt upp på bogen på Kisse, vilket hon sa hade varit jätte svårt att behandla så hon tyckte vi gjort rätt val. Jätte fin veterinär som verkligen tog sig tid för oss och allt var så fint.

Men det är lite tomt här hemma utan våran gula fara, vårat lilla lejon, Våran Kisse.

1997-04-01 --> 2011-01-11. Tack för alla dessa år Kisse. Nästan fjorton år.










en promenad i solen

det blev ingen tur till stadens puls idag, vi stannade hemma i ersmark och tog oss en liten skogstur istället, såg en hund på lååångt avstånd och min löpandehormonhyper hund drog efter denna hund, då blev jag en arg matte! men tur i oturen så var det en tik där framme.. Sen skulle vi hämta bollen på Gärsjöbäck, men jag tror bestämt att inget föll in i hennes huvud idag.. men så är det väl, alla dagar kan inte vara på topp eller hur.. nu ska jag iaf ta tag i rapporten igen och göra lite nytta tänkte jag!

Just det! glömde ju berätta att vi körde med skaklar idag, duktiga flickan! Inte lika otäcka idag, dock när vi ska vända så är dom jäääätte farliga, men  det ska vi jobba bort!




2011

jag känner som på mig att 2011 blir ett toppen bra år. Och faktiskt, jag gillar min vän Evelina Harr hemskt mycket!
Idag ska jag och systeryster och vovsegull ner på stan och boka tatueringstid åt syster. SPÄNNANDE. sen promenix tillbaka hem, hejja!

träningsvärksdagen

igår hade vi som sagt ridning, och vi skulle få möta vår nya ridlärare, med pirr i magen gick vi in i manegen och började vår lektion, och OH så bra hon var. shit. har saknat denna pondus och dessa bra övningar. Lektionen kändes som att en gick jätte fort, och svetten rann ner för ryggen efteråt. me like! Både jag och Linn var helt lyriska, och hon den nya kafeteratanten lämnade ut biljetter för att bjuda på smoothie eller milkshake, DET gillas starkt, så vi satte oss några från ridgruppen och drack varsinn smoothie, sen när vi fått våra smoothis så gav hon ut en ny lapp, "fika två betala för en". Hur najs är inte detta? det gillas! längtar till nästa vecka då det är ridning igen! Red förresten Max om det är någon som undrar..

Sen efter ridningen tog jag med mig min bästaste Linn, vi tjattrade och såg på Mr and Mrs Smith, den filmen är ju riktigt najs! Sen skjutsade jag hem henne till Sandbacka och skulle kissa Opala för kvällen, tror ni inte att hon drar upp till Johans gård? JODÅ, arg som ett bi sprang jag efter henne och sa åt henne. nu springer hon nog inte dit igen (I hope..) Grr arg var jag, men sen busade vi på vår gård. sen gick vi och la oss, hon trött som vanligt!

Så nu sitter jag med kaviarmackor och en stor kopp te och tänkte läsa igenom och redigera min rapport och kanske skriva lite på analys och diskussions delen? Who knows?

LALA, hörs sen. det är förresten mega soligt ute, det gillas!

en promenad senare

Nu är jag tillbaka!
Promenaden var toppen mysig, hade med mig lite godis i fickan och tränade lite "fot" alltså att hon ska sätta sig vid min sida, och sen när jag flyttar mig ska hon följa mig fortfarande sittande. Hon är så duktig min flicka hon klarade det efter tredje gången, självklart är det inte hundra procentit, men hon är med på noterna! (och ja ni läste rätt.. jag hade med mig godis vet inte vad som har hänt med mig) men oh så roligt det var. Min positiva lilla brud! Sen kan hon "tass" nu!!

Förresten glömde jag skriva om hur mysigt det var i imorse, trött och mysig hund på morgonen är nog bland det mysigaste som finns. hon är så fin.

Nu sitter jag och tittar på tv4s plastikkirurgerna, undrar vad man skulle göra om man skulle plastikoperera sig...? shit, förstå vad otäckt ändå... Nu opererar dom Anna Book, tycker hon är frän som vågar visa sig naken på överdelen i TV med tanke på att hon faktiskt är en nationell kändis!

Snart är det ridning, HEJJAAAA

nu är det den tionde januari

Snart har vi kommit oss halvvägs in i 2011 års första månad, sjukt. Har suttit i telefon med underbara Linda Holmgren, Marica och Marie Blomberg, fått lite svar och skratta lite. Saknar dessa kvinnor från Lycksele, så mycket. Jobbigt men sant.

Idag har jag varit på skolan, vi har samlat oss och fått lite mer kött på benen inför rapportskrivningen, och nu har jag iaf hittat ett till litet offer till mina intervjufrågor. Så det känns bra! Hejja mig. Sen var jag på Loobo och köpte mummasaker till vovsegull, ska nog börja träna lite trick med henne nu tror jag. bara för kul skull! (Trodde verkligen aldrig att jag skulle köpa mig hundgodis.. men nu har jag det iaf) Har nyss slängt i mig lite lunch och tänker ta mig en liten tur med opsipopsi, MYS!

Och ikväll börjar ridskolan igen, det känns roligt. jag har längtat. Tur att man fick värma upp lite med Simpan i helgen!

Vi hörs snart igen! KRAM

i bloggen får man hitta på egna ord!

Då är man ägare till en hundpulka, tur man har världens finaste paps som fixar och donar med den så att den blir fräschare och inte går sönder, han är så duktig han. den är fin min pulka!

Tog mig en promenad, tänkte ta min vanliga runda, Gärsjöbäck, stigen och sen solensväg tillbaka. Plumsa endast stigen brukar inte vara så farligt hemskt eftersom solens och Gärsjöbäck brukar vara plogade. För det första gick hon toppen fint i kopplet, var lite smått chockad, men jag tror att min och mammas promenad med henne i torsdags gav resultat, två och en halv timme satte spår! Tillbaka till dagens promenad. Tränade lite inkallning och joggade lite med henne på Gärsjöbäck, sen plumsade vi och myste i skogen. Men sen när vi kom ut till Solensväg märkte jag att det visst inte alls var plogat där.. så promenaden slutade med att jag plumsat tre kilometer, Hejja mig! men faktiskt mina vänner så var det inte så farligt jobbigt som jag tänkte att det skulle kunna tänkas bli.. Me like. Mötte upp anette och små monstrena i slutet av vårt plumsande och sen åkte vi tillbaka hem och körde opala med skacklerna, dom är otäcka men det gick mycket bättre än jag trott!

Imorgon börjar skolan igen, jag längtar efter mina underbara klasskompisar! Imorgon ska jag kramas med dom! Och det känns såå skönt att jag gjort grovgörat i rapporten! Känns dock fortfarande lite overkligt att jag pluggar, jag är student, akademiker.. hm. men det känns verkligen hur rätt som helst. Me lajki.

Puss och kram mina sköna bönor!


Dagen efter bloggdag 1

Måste nog jobba på rubriker.. men det blir nog bra i slutändan ska ni se!

Jobbnatten igår var rolig, trevligt folk så som Ve, Caisa, Elin, Marcus och Jocke kan ju bara inte göra kvällen obra! Sen fick en av våra gäster lära sig att om man kissar i handfatet åker man ut ögonaböj, ingen bra idé, så inget ni lär pröva mina goda vänner. Sen såg min käre syster hur en kille ramlade i trappen och slog sig blodig i ansiktet, obra.. men oh så snygga ambulansmänniskor, citerar Julia "när de kom in så lyste lampan upp deras ansikten och vinden ven i deras hår". Det skulle ha varit en syn va! Polisen var också in och gjorde en sväng, de var också snygga. Me lajk. Försökte hitta igen en Linn som var hemma nykter och sov på Allstar, men vi for hem tillslut, nördade mig lite Scrat sen begav jag mig in i John Blund land.

På morgonen blev jag väckt av min gode dramaquuen Linn, det händer alltid en massa kring henne, och jag gillar att följa hennes liv, jag väntar spänt på att hennes lilla bloggtorka ska vara över, men du är välkommen att läsa min iaf, kaaaanske du får lite inspiration! puss.

Ops ska idag få sig sin pulka, den ska nu alldeles snart när jag druckit upp mitt te hämtas på Haga, det blir awesome.

Förresten, behöver jag berätta att jag är spänd inför om jag kommer in på ordningsvakt eller ej, blir så roligt att se deras miner när jag kommer som gulklädd istället för "civiljobbar på rex klädd".

Vi hörs senare, idag ska ops få busa med två små lurviga monster!

Nytt år Ny Blogg

Nu är det dags att blogga igen tyckte min käre vän Johanna när hon har nu pikat mig i två hela dagar om hur bra det är att blogga. Så nu är det dags igen!

Har som ni kanske förstod varit hos Johanna i Bullmark fre till lör, hemskt trevligt ska ni veta. Vi har snackat skit, ridit, stallat, myst, sett Lets Dance, blivit arg på hennes tv. Pussat på vovvar och myst lite mer. ja det har varit en helt perfekt start på helgen. Nu ikväll väntas jobb, och faktiskt, det ska bli riktigt roligt.

I torsdags myste jag med Frida Stenlund, vi åt middag i hennes underbara lägenhet (nej jag är inte alls avundsjuk..) och sen var vi på bio och såg The Tourist, ja mina vänner den var bra!

Nej nu ska jag koka lite te och vänta på att tiden ska gå.. (min mobil är på laddning så jag kan inte roa mig för stunden med Ice Age spelet som är mitt nya nördande vilket Johanna fått ta del av i helgen.)

Jag kan ju förvarna de stackars läsare som kommer läsa min blogg om att det lär handla mycket om min käre vovsegull, men det blev ni inte speciellt förvånade över va?

Tack och hej för denna gång, vi hörs snart igen!

RSS 2.0